GR EN

Η τέχνη του «κατά παραγγελία» χειροποίητου ενδύματος 

Ο οίκος Γιαννέτος που μετρά εκατό και πλέον έτη στο χώρο του ανδρικού χειροποίητου ενδύματος είναι πλέον ένας από τους κορυφαίους οίκους της Ευρώπης με αποκλειστικούς πελάτες τα πιο τρανταχτά ονόματα της επιχειρηματικής, πολιτικής και καλλιτεχνικής σκηνής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


Όνομα βαρύ σαν ιστορία

 

Στο χώρο της υψηλής ραπτικής αποτελεί μια παράδοση και η τέχνη της «επί παραγγελίας» δημιουργίας κληροδοτείται από πατέρα σε γιο εδώ και τέσσερις γενιές. Ο Νίκος ,ο αδερφός του ο Μίμης και ο γιος του Παναγιώτης Γιαννέτος, μετρ του είδους και αριστούχος του φημισμένου Istituto Marangoni στο Μιλάνο, επιμελούνται σε καθημερινή βάση την εμφάνιση των πελατών τους που ξεπερνούν τις 30.000 στο «επί παραγγελία» ένδυμα και μόνο. 

 

Είναι εκεί για να πάρουν με ακρίβεια τα μέτρα τους , να δώσουν συμβουλές στυλ και κομψότητας, να επιμεληθούν κάθε λεπτομέρεια με απαράμιλλη αισθητική αλλά και να σχεδιάσουν όπως μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν τα πατρόν στον υπολογιστή, πολλές φορές μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πελατών τους.

Κοστούμι «επί παραγγελία» - Made – to – measure

 

Κάθε άνδρας με υψηλή αίσθηση του στυλ και της κομψότητας αξίζει να δοκιμάσει την εμπειρία της δημιουργίας ενός κοστουμιού δια χειρός Γιαννέτου στην πιο προσιτή τιμή της Ευρώπης. Ένας γαμπρός, για παράδειγμα, μπορεί να εκφράσει το γούστο του και την ατομικότητά του επιλέγοντας μέσα από την πιο σύγχρονη και ποιοτική συλλογή υφασμάτων με ονόματα όπως Zegna, Loro Piana, Cerrutti, Reda, Charles Clayton, Barberis Canonico, Guabello και πολλά άλλα, να φιγουράρουν ανάμεσα στα χιλιάδες τόπια του εργαστηρίου του.

 

 

 

 

 

Εκεί, στην οδό Βουλιαγμένης, χτυπά η καρδιά του ραφείου. Το ύφασμα κόβεται στο χέρι, η βελόνα και η κλωστή έχουν τον πρώτο λόγο και ύστερα από 20-25 ώρες δουλειάς, το κοστούμι αποκτά μορφή στα χέρια του έμπειρου ράφτη.

  

 

 

 

 

Εξατομίκευση


Λεπτομέρειες όπως αληθινές κουμπότρυπες στο μανίκι, πονταρισιές στα πέτα, χρήση ειδικά επεξεργασμένου καναβάτσου από αλογότριχα και αμέτρητες επιλογές σε φόδρες, μονογράμματα, κουμπιά, κλωστές, ετικέτες με ονοματεπώνυμα, είναι λίγα από τα παραδείγματα που προσδιορίζουν την εξατομίκευση της δημιουργίας.

 

 

Πρόβα


Η πρόβα αποτελεί την τελική πινελιά του ράφτη – δημιουργού. Επιφέρει την τελειότητα και κάνει τη σχέση πελάτη – ράφτη να διαρκεί μια ολόκληρη ζωή.

Υπόσχεσή μας είναι να δημιουργήσουμε μοναδικά κοστούμια φτιαγμένα από τα καλύτερα υφάσματα στον κόσμο που διαθέτουμε με την εξαιρετική δεξιοτεχνία που έχει διακριθεί στα ρούχα Γιαννέτος για πάνω από έναν αιώνα.

 Η απαράμιλλη ικανοποίηση της εξατομίκευσης : μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια μεγάλη συλλογή από εξαιρετικά λεπτά υφάσματα ,τα χρώματα για το σχέδιο ή ρίγε , κομψιμο ,προσαρμοσμένα κουμπιά , κουμπότρυπες , πέτο , και επενδύσεις . Μπορείτε επίσης να βρείτε στην ειδική συλλογή μας χειροποίητα πουκάμισα με εξατομικευμένες λεπτομερείς στο περιλαίμιο πουκάμισο ( Couture , ButtonDown , French και Pointed collars) και μονογράμματα ανάλογα με το γούστο σας , μεταξωτές γραβάτες , παπιγιόν , γαμπριατικα ζωνάρια και χειροποίητα Ιταλικά παπούτσια .
Μπείτε στον κόσμο του MadetoMeasure και να ανακαλύψετε την τέχνη της προσωπικής κομψότητας με πολλους πιστούς πελάτες όπως κορυφαίοι επιχειρηματίες , καλλιτέχνες , πολιτικοί , διασημότητες καθώς και κάθε άνθρωπος με μια εξαιρετική αίσθηση του στυλ.

PUBLIC API